Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Verenigde Staten

Landen in Noord-Amerika

New York City

New York City last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in New York City

Deze ‘grootse’ stad ook bekend als The Big Apple, heeft zoveel meer te bieden dan een prachtige skyline. New York is een cultuur op zich. De gele taxi’s, de diversiteit en de grote hoeveelheid aan musea en monumenten zorgen voor een unieke beleving.

New York’s rijke geschiedenis is vandaag de dag nog goed merkbaar. Ooit trokken duizenden families naar Amerika om een nieuw leven op te bouwen. Het Vrijheidsbeeld was hun eerste blik op een nieuw begin. Vele van deze immigranten vestigden zich in New York met als resultaat het ontstaan van culturele wijken zoals China Town en Little Italy. Je kan veel bijleren over het verhaal van deze immigranten bij een bezoek aan Ellis Island.

Breng zeker een bezoek aan één van de prachtige wolkenkrabbers van de stad. Wereldberoemd zijn The Chrysler Building en The Empire State Building. Beiden bieden een adembenemend uitzicht over de stad en maken deel uit van Manhattan. Een ander boegbeeld van deze Amerikaanse stad is Central Park. Dit gigantische park met zoo ligt in hartje Manhattan en is ideaal om even te ontsnappen aan alle drukte. Wie volledig wil relaxen, kan tevens een bezoek brengen aan Staten Island. Dit eiland werd recent omgetoverd tot een natuurpark met een prachtig uitzicht over de stad.

The Big Apple heeft ook heel wat in petto voor cultuurliefhebbers. In The American Museum of National History kan je een hele dag door dingen ontdekken. The Museum of Modern Art (MoMa) is dan weer het uithangbord van moderne kunst. Het museum heeft vele toppers in zijn bezit van Dali en Picasso tot Warhol en Pollock. The Guggenheim Museum bestond ooit uit de privécollectie van Solomon R. Guggenheim maar is inmiddels uitgegroeid tot een ongelofelijke collectie aan hedendaagse kunst. Dit museum maakt deel uit van een reeks Guggeheim musea waarvan het bekendste in Bilbao en het grootste in New York is gelegen.

Andere bezienswaardigheden zijn Times Square, The Statue of Liberty (het Vrijheidsbeeld) op Liberty Island, Saint Patrick’s Cathedral, Brooklyn Bridge en Ground Zero. Verveling is in deze stad dus niet aan de orde. In ‘the city that never sleeps’ zal je je ook ‘s avonds kunnen uitleven. Geniet van heerlijke gastronomische gerechten, beleef een fantastische theateravond op Broadway of ga een nachtje stappen in deze hippe wereldstad.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over New York City?

Wikipedia bevat nog extra informatie over New York City.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van New York City (regio New York)

Bezienswaardigheden in New York City

  • National 9/11 memorial
  • Old Colony Plaza Shopp…
  • Manhattan Mall Shoppin…
  • Nassau Street Pedestri…
  • Newport Centre Mall Sh…
  • Wallabout Channel
  • Wallabout Bay
  • South Cove
  • Harsimus Cove
  • Wallabout Bay (histori…

Het weer in New York City

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...