Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Verenigd Koninkrijk

Landen in Europa

Londen

Londen last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Londen

De veelzijdigheid van deze bruisende metropool zorgt ervoor dat je van de stad kunt blijven genieten. De stad heeft alle troeven in huis om zijn bezoekers te bekoren.

De Londense geschiedenis alleen al is voldoende om je te doen duizelen. De Britse hoofdstad speelt al eeuwenlang een hoofdrol in tal van historische ontwikkelingen. Dit wordt ook vertaald in het straatbeeld dankzij de schat aan historische pareltjes. Bekendste gebouwen van Londen zijn zonder twijfel het parlementsgebouw met The Big Ben, The Tower Bridge en Buckingham Palace.

De Tower of Londen is tevens een indrukwekkende historische plek. In deze oude gevangenis kan je kennismaken met de rijke geschiedenis van het gebouw en ook een bezoek brengen aan de Britse kroonjuwelen. In de gotische kerk Webminster Abbey kan je de graven van tal van belangrijke Britse personen terugvinden gaande van generaals tot schrijvers.

Cultuurliefhebbers kunnen eveneens met volle teugen genieten van de meer dan 200 musea die de stad te bieden heeft. The National Gallery biedt een overzicht van de West-Europese schilderkunst gaande van 1250 tot 1900. Liefhebbers van moderne kunst kunnen hun gading vinden in het Tate Museum. The British Museum heeft dan weer een grote collectie historisch objecten waaronder de oudste mummy ooit gevonden en De Rosetta steen. Het Victoria & Albert Museum heeft een omvangrijke verzameling toegepaste kunst waaronder een uitgebreide verzameling korsetten in de Dress Collection.

Shopaholics zullen zich niet snel vervelen in Londen. Oxford Street en Regent Street zijn het Londense mekka voor modeliefhebbers. Daarnaast zijn Canary Wharf, Bond Street en het alombekende Harrods tevens een uitstap waard. Londen is ook the place to be voor een boeiende avond uit. Wie zijn avond wil vullen met cultuur, kan proeven van het Londense theater. De Londense multi-etniciteit wordt sterk vertegenwoordigd door de verscheidenheid aan restaurants. Soho en Chinatown zijn de bekendste restaurantwijken.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Londen?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Londen.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Londen (regio Greater London)

Bezienswaardigheden in Londen

  • Memorial to Heroic Sel…
  • Big Ben
  • Bow
  • Tower of London
  • Buckingham Palace
  • Kensington Palace
  • Shepherd's Bush Empire
  • Royal Opera House
  • Christ Church Greyfria…
  • St Dunstan-in-the-East

Het weer in Londen

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...