Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Spanje

Landen in Europa

Valencia

Valencia last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Valencia

Deze Spaanse stad heeft alles in huis om zijn bezoekers te bekoren. De stad is bezig aan een opmars. De vooruitstrevendheid die zo typerend is voor de stad, kan je vooral merken in de unieke projecten van de architect Santiago Calatrava zoals ‘El Estacion de la Alameda’.

Ook het oude stadsgedeelte is absoluut de moeite! Zijn smalle steegjes geeft de stad zijn gemoedelijke en gezellige sfeer mee. Elk straatje is een nieuwe ontdekkingstocht naar mooie historische paleizen en huizen met sfeervolle patio’s. Een aanrader is La Lonja de la Seda. Dit gotisch bouwwerk behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast is het zeker ook de moeite om een bezoek te brengen aan El Monasterio de San Miguel de Los Reyes. Ook het Conjunto Catedralico is een parel. In deze kathedraal kan je verschillende meesterwerken van onder andere Goya bewonderen. Liefhebbers van art nouveau-architectuur nemen best een kijkje in de Eixample wijk. Kunstliefhebbers kunnen tevens hun hart ophalen in de verschillende musea van de stad. Het bekendste museum is het Museum voor Schone Kunsten met werken van onder andere Goya, El Greco, Velazquez en Van Dyck.

Wie graag even uitrust moet gegarandeerd langsgaan bij het mooie Parque Natural de la Albufeira of de Jardin Botanico. Uiteraard zijn ook de stadsstranden van Valencia een aanrader.

Het Mercado de Colon is op zich al een interessante bezienswaardigheid maar bovenal kan je er gezellig shoppen. Designerkledij kan je in de Calle Colon op de kop tikken. Wie eerder op zoek is naar de bekendere modehuizen, kan zich beter naar de Carrer de la Pau, het Mercado de Colon of het Mercado Central begeven.

De gastronomie van Valencia is typisch mediterraans en een reflectie van de Spaanse cultuur. Hét gerecht van Valencia is uiteraard de paella. Daarnaast staat de stad ook bekend omwille van de horchata en agua de Valencia.  Zoetebekjes zullen zeker hun gading vinden in Valencia. De inwoners van Valencia zijn immers grote liefhebbers van zoete desserten. Eigen aan Valencia zijn ook Las Fallas. Dit 14-daagse festival wordt elk jaar op 19 maart gevierd. Een fala is een gigantische pop gemaakt van papier-maché gevuld met vuurwerk. De verschillende fallas (elke wijk van Valencia maakt zijn eigen falla) vormen eerst een kleurrijke parade om daarna te worden opgebrand wanneer het vuurwerk wordt ontstoken.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Valencia?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Valencia.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Valencia (regio Valencia)

Bezienswaardigheden in Valencia

  • Bioparc
  • Valencia Airport
  • Arena Multiespacio
  • Camino Rec d'Orellana …
  • Bonaire
  • Costa de Valencia
  • Malvarrosa Beach
  • Las Arenas beach
  • Playa de Nazaret
  • Castellar Mediumwave T…

Het weer in Valencia

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...