Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Spanje

Landen in Europa

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de gezellige hoofdstad van Mallorca, een eiland toebehorend aan de Spaanse Balearen. De stad weet perfect hoe het activiteit en rust moet combineren. Aan zon, zee en strand is er hier alvast geen gebrek. Uiteraard is dit niet alles dat de stad te bieden heeft.

Een unieke manier om de stad te ontdekken is ook via paardenkoets. De koetsier gidst je dan moeiteloos door het oude stadscentrum. In dit stadscentrum kan men een mix van gotische en Moorse bouwkunst ontdekken. Het indrukwekkendste bouwwerk blijft de befaamde kathedraal La Seu. Deze kathedraal dateert uit de dertiende eeuw en wordt tot de mooiste kathedralen van Spanje gerekend. Uniek voor deze kathedraal zijn ook de smeedijzeren kroonluchters die door niemand anders dan Gaudi ontworpen zijn, en het altaar gemaakt van karton en kurk.
  
Een ander interessante bezienswaardigheid is het Palacio de la Almudaina. Dit Moors paleis kan je net buiten de stadsmuren van Palma terugvinden. In het paleis zijn tal van kunstwerken te bewonderen. Daarenboven zijn ook de uitgestrekte tuinen de moeite waard. Vanop het kasteel Bellver heb je dan weer een fraai panoramisch uitzicht over de stad. Op de begane grond kan je tevens een bezoek brengen aan het musuem.

Over de hele stad zijn verschillende bars, cafeetjes en restaurants verspreid die garant staan voor een heerlijke maaltijd en een ontspannende avond. Door de nabijheid van de zee zijn lekkere visgerechten nooit ver weg. Wie geen viseter is, hoeft echter niet de treuren. Palma biedt immers een ruime keuze aan nationale en internationale keukens aan. De haven van Mallorca is tevens een ontmoetingsplaats voor vele fuifbeesten. Reden hiervoor zijn de verschillende discotheken die hier gelegen zijn. De haven biedt echter ook voldoende andere ontspanning. Je kan er tal van schepen spotten gaande van kleine plezierboten tot exclusieve luxejachten. Bovendien kan je in de haven zelf bootjes huren om zo de prachtige kustlijn op een andere manier te leren kennen.

Palma is ook ideaal voor winkelliefhebbers. Wie zin heeft in een winkeldag bevindt zich best naar de Plaza Mayor. Op dit gezellige plein kan je pas echt de Spaanse sfeer opsnuiven. Er zijn namelijk overal terrasjes en straatartiesten te bekennen.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Palma de Mallorca?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Palma de Mallorca.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Palma de Mallorca (regio Palma de Mallorca)

Bezienswaardigheden in Palma de Mallorca

  • Castell de Bellver
  • Palast Palau de l´Alm…
  • Parc de Mar
  • Son Bonet Aerodrome
  • Palma de Mallorca ferr…
  • Cala Major
  • L'Arenal
  • Mega-Park
  • Palma de Mallorca Airp…
  • Playa Son Caliu

Het weer in Palma de Mallorca

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...