Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Spanje

Landen in Europa

Madrid

Madrid last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Madrid

De Spaanse hoofdstad is een uitgestrekte stad die blijft verrassen. Bij elk bezoek zal je aangenaam verbaasd worden door haar veelzijdigheid.

Centraal in Madrid vind je de Plaza Mayor. Op dit plein kan je vertoeven in één van de vele restaurants en bars. Een ander bekend Madrileens plein is de Puerta del Sol beter bekend als het nulpunt van Spanje. Op en rond dit plein zijn tal van fonteinen en monumenten te vinden. Het bekendste monument is het beeld Oso y Madrono dat met zijn vier meter hoog een belangrijk trefpunt vormt.

Dé blikvanger van Madrid is het Palacio real of het Koninklijk Paleis. Dit paleis deed ooit dienst als residentie van het Spaanse koningshuis. Laat je verbluffen door het prachtige interieur en de uitgebreide kunstcollectie.

Het Museo del Prado is één van de voornaamste en befaamde musea ter wereld. Het heeft dan ook een kunstcollectie om u tegen te zeggen. Vooral de Spaanse schilderkunst is hier sterk vertegenwoordigd door kunstenaars zoals Goya, El Greco en Velazquez. Een ander vooraanstaand museum is het Museo Thyssen-Bornemisza dat oorspronkelijk een een gigantische privékunstcollectie bestond. Vandaag kan je er tal van schilderijen bewonderen gaande van Van Eyck en Rembrandt tot Picasso en Mondriaan. Ook het belangrijkste museum voor moderne kunst van Spanje, bevindt zich in Madrid namelijk het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia.

Fashionista’s kunnen hun gading vinden in Gran Via en Salamanca. Deze winkelstraten herbergen de bekende winkelketens en exclusievere designerkledij. Trendzetters kunnen zich best begeven naar de hippe wijk Chueca. Authentieke boetiekjes kan je terugvinden in Calle Preciados en Calle de Fuencarral. Wie eerder van een gezellige markt wil genieten, moet beslist een bezoek brengen aan de enorme vlooienmarkt El Rastro.

Ook op gastronomisch gebied zal de stad je zeker kunnen bekoren. Het eten is zeer huiselijk te noemen en Spaanse ingrediënten staan steeds centraal in de gerechten. Madrid staat ook bekend omwille van zijn bruisende nachtleven. Reden hiervoor zijn de grote hoeveelheid aan bars, clubs en discotheken. Eén ding is zeker: in Madrid zal je je niet snel vervelen!

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Madrid?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Madrid.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Madrid (regio Madrid)

Bezienswaardigheden in Madrid

  • Madrid / Cuatro Viento…
  • Templo de Debod
  • Tempel von Debod
  • Plenilunio
  • Plaza Marques de Salam…
  • REAL CINEMA - Teatro C…
  • Pozuelo del Aracon Med…
  • Pozuelo Mediumwave Mas…
  • Puerta del Sol
  • Fuente de Cibeles

Het weer in Madrid

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...