Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Rusland

Landen in Europa

Sint-Petersburg

Sint-Petersburg last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Sint-Petersburg

Het vroegere Leningrad heeft naast zijn rijke geschiedenis, alles in huis om je volledig in te palmen. De ligging van de stad met zijn wir war aan kanaaltjes, rivieren en brugjes is idyllisch. Dankzij zijn charmante en romantische sfeer wordt de stad ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.

Dankzij Peter de Grote kunnen bezoekers vandaag nog genieten van het sprookjesachtige Sint-Petersburg. Deze tsaar maakte van de Russische stad het venster van Europa en bezorgde het een aantal spectaculaire en adembenemende monumenten en gebouwen.

Tevens heeft Sint-Petersburg voldoende cultuur in huis om menig kunstliefhebber te doen watertanden met het Hermitage op kop. Dit vooraanstaand museum kan gerust één van de belangrijkste ter wereld worden genoemd. De kunstcollectie was ooit de privé collectie van Catharina De Grote. Je kan er onder andere meesterwerken van Da Vinci, Rembrandt, Rodin en Rubens bewonderen. Bijzonder is ook het barokke Kunstkammergebouw. Dit etnografisch museum herbergt de collectie van biologische rariteiten die Peter De grote meebracht van zijn reizen.

Een pareltje is de Kerk van de Verlosser op het Bloed. Deze Russisch - Orthodoxe kerk werd gebouwd waar ooit tsaar Alexander II om het leven werd gebracht. Ook de Kazan Kathedraal, gebaseerd op de Sint-Pietersbasiliek te Rome, is een architecturaal hoogstandje.

Theater en muziek worden hoog in het vaandel gedragen in deze Russische grootstad. Het Mariinskitheater is het bekendste theater van de stad ook omwille van het succesvolle gelijknamige ballet. In de geboortestad van Tsjaikovski vonden ook tal van schrijvers zoals Dostojevski hun inspiratie.

Wie kan, moet zich zeker ook eens tot net buiten de stad begeven. Vooral het Peterhof en het Zomerpaleis behoren tot de prachtigste gebouwen van Rusland.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Sint-Petersburg?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Sint-Petersburg.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Sint-Petersburg (regio Sankt-Peterburg)

Bezienswaardigheden in Sint-Petersburg

  • Lakhtinskiy Razliv
  • Park Yekateringof
  • St. Petersburg TV Towe…
  • University ITMO
  • Internationalist park
  • Shostakovich Philharmo…
  • Mariinsky Theatre
  • Sosnovka transmitter
  • Sankt-Peterburg/Sofiys…

Het weer in Sint-Petersburg

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...