Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Oost-Timor

Landen in Oceanië

Viqueque

Viqueque last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Viqueque

In het zuidoosten van Oost-Timor ligt het district Viqueque, dat ongeveer 62.000 inwoners telt. Hoofdstad van deze regio is de gelijknamige stad. Het district bestaat uit 5 sub-districten: Uato-Lari, Uato-Carbau, Lacluta, Ossu en Viqueque. Hoewel de meeste inwoners van district Viqueque de nationale taal Tetun kunnen verstaan en spreken, wordt over het algemeen in de lokale talen gesproken: Makasai, Midiki, Tetun-Terik, Kairui en Nau-Eti. Het merendeel leeft hier van de landbouw. Problemen waar de bevolking van Viqueque mee kampt zijn het analfabetisme en de geringe toegang tot faciliteiten. Uitzendingen van de nationale radio (RTTL) bereiken slechts een deel van dit district. Een lokale zender met groter bereik (RPV) heeft echter zelf ook niet altijd beschikking over actuele informatie uit de hoofdstad.

Ten gevolge van de verwoestingen die tijdens de periode van het referendum in augustus 1999 werden aangericht door Indonesische militairen en pro-Indonesische milities, zijn de posterijen nog altijd buiten werking. Sinds november 2003 is echter het telefonisch contact (nu door middel van GSM) weer mogelijk.

Viqueque-stad heeft een grote markt en een klein aantal winkels, een redelijke kliniek, een politiebureau, een kleuterschool, een klein weeshuis (nonnenhuis), drie lagere scholen, drie middelbare scholen, een regionaal radiostation, een Katholieke kerk en een Protestante kerk.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Viqueque?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Viqueque.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Viqueque (regio Viqueque)

Bezienswaardigheden in Viqueque

  • Viqueque Airport

Het weer in Viqueque

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...