Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Oost-Timor

Landen in Oceanië

Ainaro

Ainaro last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Ainaro

Ainaro is een van de 13 districten waarin Oost-Timor is verdeeld en ligt in het zuidwesten van het land. Het district heeft een bevolking van 53.629 inwoners en heeft een oppervlakte van 797 km2. De hoofdstad is het gelijknamige Ainaro; een kleine bergstad.

Ainaro is verdeeld in vier subdistricten: Ainaro, Hatudo, Hatu Builico, en Maubisse.

In Ainaro ligt een groot aantal rivieren en heeft een vruchtbare grond die prima geschikt is voor agrarisch gebruik. Het district heeft een kustgebied dat grenst aan de Timor Zee, maar heeft ook bergachtig gebied. Het hoogste punt van Oost-Timor ligt in het district: de berg Ramelau (2960 m). De Tatamailau, zoals hij lokaal bekend is, ligt in het noordwesten van Ainaro tegen de grens met Ermera.

Ainaro speelde een belangrijke rol tijdens de Indonesische bezetting van Oost-Timor. In de bergen hielden de troepen van het guerrillaleger FRETELIN zich schuil. Vanuit Ainaro gaf guerrilla-leider en latere president Xanana Gusmão jaren leiding aan het verzet tegen de bezetting. In Ainaro was ook een contingent van het Indonesische leger gevestigd, dat in 1999 samen met enkele milities de stad Ainaro voor een groot gedeelte in de as legde. Dit gebeurde enkele maanden voor het referendum waarin voor onafhankelijkheid werd gekozen.

Behalve het Tetun en het Portugees, spreekt een groot aantal inwoners het Mambai. In Ainaro wonen zowel katholieken, protestanten als moslims.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Ainaro?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Ainaro.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Ainaro (regio Ainaro)

Het weer in Ainaro

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...