Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Niger

Landen in Afrika

Gaya

Gaya last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Gaya

De Werelderfgoedlijst is een lijst met Werelderfgoed samengesteld door de Commissie voor het Werelderfgoed van de UNESCO op voordracht van de aangesloten landen. De Overeenkomst voor het Werelderfgoed is door 190 van de 193 bij de UNESCO aangesloten landen geratificeerd. Het Cultuurgoederenverdrag van Den Haag, dat aan de basis ligt van UNESCO en de taken omtrent cultureel erfgoed, beschrijft de verantwoordelijkheden van UNESCO en de verdragsstaten ten aanzien van culturele objecten.

Het materieel werelderfgoed bestaat sinds de 37e sessie van de Commissie (2013) uit 981 werelderfgoederen verspreid over 160 landen. Hiervan zijn 759 cultuurerfgoederen (C), 193 natuurerfgoederen (N) en 29 gemengde erfgoederen, die een combinatie van beide zijn (C/N). Er staan 44 werelderfgoederen op de lijst van bedreigd werelderfgoed, omdat ze als werelderfgoed gevaar lopen om in hun waarde aangetast te worden door bijvoorbeeld bebouwing, ontbossing, illegale activiteiten of oorlog.

Naast de onroerende werelderfgoederen heeft de UNESCO ook documenten en archieven aangemerkt als cultuurerfgoed. Deze staan op de werelderfgoedlijst voor documenten. Het immateriële werelderfgoed is door de UNESCO opgenomen in een aparte lijst van meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Gaya?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Gaya.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Gaya (regio Dosso Region)

Bezienswaardigheden in Gaya

  • Gaya Airport

Het weer in Gaya

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...