Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Marokko

Landen in Afrika

Marrakesh

Marrakesh last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Marrakesh

Een bezoek aan Marrakech, is ondergedompeld worden in de exotische en sprookjesachtige sfeer van deze Marokkaanse stad.

Medina vormt het historische hart van de stad en maakt deel uit van het Werelderfgoed van UNESCO. De rode stadsmuren zijn typerend voor de stad en herbergen een labyrint van pittoreske steegjes en gezellige pleintjes. Al wandelend kan je heel wat architecturale schatten ontdekken. De Koutoubia is één van deze pareltjes. Deze moskee is vooral bekend omwille van zijn minaret die tot ver boven de stad uitreikt. Een ander interessant bouwwerk is het El-Badipaleis dat tegenwoordig bestaat uit overblijfselen van een grandioos paleis  met oorspronkelijk 360 kamers. Verder is ook het Bahia paleis met zijn uitgestrekte tuinen een bezoek waard. Centraal in Medina ligt ook Djemaa el Fna. Op dit sfeervolle plein kan je ‘s morgens terecht voor de typische markten vol met fruit- en specerijenkraampjes. Gedurende de dag kan je er vooral straatartiesten spotten. ‘s Avonds wordt er dan weer plaats geruimd voor tientallen eetkraampjes.

Wie het moderne Marrakech wil leren kennen, begint zich best buiten de stadsmuren. Hier ligt Guéliz, bekend omwille van zijn prachtige tuinen. Het hoogtepunt is de Majorelle tuin gekenmerkt door zijn exotische plantengroei.

Ook qua eten kan je in Marrakech proeven van een andere cultuur. De soeks is the place to be voor een lekkere maaltijd en een gezellige winkeldag. De talloze kraampjes herbergen ambachtelijke spullen en je kan hier gegarandeerd unieke souvenirs op de kop tikken.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Marrakesh?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Marrakesh.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Marrakesh (regio Marrakech-Medina)

Bezienswaardigheden in Marrakesh

  • Jardin de l’ Aguedal
  • Marrakesh Menara Airpo…
  • Cadi Ayyad University …
  • Faculté des Sciences …
  • Bahia Palace
  • El Badi Palace

Het weer in Marrakesh

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...