Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Marokko

Landen in Afrika

Essaouira

Essaouira last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Essaouira

Essaouira (van het Berber: Tassort, wat de muur of de kleine muur betekent) is een kuststad in het westen van Marokko, gelegen aan de Atlantische Oceaan ten zuidwesten van Safi en Casablanca. Essaouira is de hoofdplaats van de provincie Marrakech-Tensift-Al Haouz. In 2004 telde Essaouira 69.493 inwoners.

De stad heeft een geschiedenis die terug gaat naar de 5e eeuw v.Chr., toen de Carthaagse navigator Hanno hier een handelspost stichtte, genaamd Arambys[bron?]. Eeuwen later bouwde Juba II er een purper-fabriek. Het stadje stond in de Middeleeuwen bekend als Mogador, en in 1506 werd het ingenomen door de Portugezen.

Het huidige Essaouira werd in 1760 gesticht door de Alaouieten-Sultan Mohammed ibn-Abdullah. In 1844 bombardeerden de Fransen de stad om Marokko te dwingen te stoppen Abd al-Kader te steunen, leider van een Algerijnse verzetsbeweging.

Tegenwoordig is Essaouira vooral bekend als toeristische trekpleister. Ook is het een geliefd oord van windsurfers. De Medina van Essaouira (vroeger "Mogador") is UNESCO Werelderfgoed. Jaarlijks in juni vindt er een Gnawa- en wereldmuziek-festival plaats. Er is een kleine vissershaven, waar men lijdt onder de concurrentie van de havens van Agadir en Safi. Toch wordt er een aanzienlijke hoeveelheid vis gevangen, vooral sardine.

De stad is gelegen in het gebied van de Haha Berbers en circa de helft van de bevolking spreekt nog het Berber dialect. Verder bevinden zich veel Arabieren van de Chiadma, die het gebied ten noorden van de stad bevolken. De stad heeft ook een belangrijke aanwezigheid van Gnawa, afstammelingen van zwart-Afrikaanse slaven.

In de stad werden opnames gedaan voor de serie 'Game of Thrones' die de stad Astapor moest voorstellen.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Essaouira?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Essaouira.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Essaouira (regio Essaouira)

Het weer in Essaouira

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...