Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Marokko

Landen in Afrika

Chefchaouene

Chefchaouene last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Chefchaouene

Chefchaouen of Chaouen (van het Berbers: Achaouen, letterlijk "hoorns") is een stad in noord Marokko en is de hoofdplaats van de provincie Chefchaouen. In 2004 telde Chefchaouen 35.709 inwoners. Chaouen of ook wel Chefchaouen ontstond in de tijd dat de Portugezen na het veroveren van belangrijke havensteden aan de Atlantische kust ook het binnenland binnendrongen. In 1470 stichtten de Ghomara stammen, aangevoerd door sjerief Moulay Ali ben Rachid deze stad als bolwerk tegen de talrijke Europese indringers. De naam verwijst naar de vorm van de bergtoppen boven de stad, die lijken op de hoorns van een dier.

Van 1925 tot 1927 hoorde het bij de Rif-Republiek van Abdel Krim. In 1921 riep hij een onafhankelijke islamitische Rif-Republiek uit en leidde het verzet tegen de Spaanse bezetting. In die tijd werd de stad enkele malen door het Spaanse leger aangevallen en gebombardeerd, maar pas in 1927 ingenomen. Veel van de witte puntgevelhuizen stammen nog uit de tijd dat de stad werd gesticht.

In de straatjes ziet u vele werkplaatsen, waar mannen en jongens over hun ambachtelijk werk zitten gebogen en beboesjes maken, kaftans naaien, of djellaba’s borduren.

Een rondgang door de schitterende medina kunt u het best beginnen in het oosten van de nieuwe wijk bij de poort Bab el ain. In het oosten van het oude stadsdeel bereikt u via de stadspoort Bab Onsar de koele bron Ras el-Ma, waar de plaatselijke bevolking graag komt picknicken.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Chefchaouene?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Chefchaouene.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Chefchaouene (regio Région de Tanger-Tétouan)

Het weer in Chefchaouene

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...