Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Italië

Landen in Europa

Rome

Rome last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Rome

Rome combineert het prachtigste openluchtmuseum ter wereld met onweerstaanbare Italiaanse charme. De Italiaanse hoofdstad was eeuwenlang één van de machtigste steden ter wereld. Vandaag getuigt zijn veelvuldigheid aan verschillende stijlen van de belangrijke historische invloeden op de stad. Nergens anders kan je het verleden beleven zoals in Rome.

Vooral de Romeinen lieten de stad prachtig erfgoed na. Het Colosseum is zonder twijfel het bekendste voorbeeld. Dit enorme amfitheater was ooit het kader van bloeddorstige gevechten tussen gladiatoren en wilde dieren allen onder het toeziend oog van keizers en senators. Op her Forum Romanum kan je Romeinse ruïnes bezoeken. Het machtige Pantheon wordt gekenmerkt door zijn imposante koepel. Binnenin kan je een bezoek brengen aan de graftombes van prominente Italianen waaronder Rafaël en koning Umberto I.

Ook de renaissancestijl is goed vertegenwoordigd in Rome. Het Vaticaan is hier het perfecte voorbeeld van. Het kleinste land ter wereld is het walhalla voor elke kunst- en cultuurliefhebber. Michelangelo’s prachtige Sint-Pietersbasiliek staat centraal in de stad en werd gebouwd in de barokstijl. De basiliek is uniek op vele vlakken. Eerst en vooral is er de legende die zegt dat Petrus de apostel op de plaats van de basiliek, gekruisigd en begraven werd. Verder zijn er in de kerk ook relieken te vinden van Petrus en dit net onder het altaar. Onder het middenschip bevindt zich dan weer een crypte met de graftombes van de 148 overleden pausen. Bovendien kan je de basiliek aanschouwen als één groot museum op zich en dit dankzij de prachtige kunstwerken die er te bewonderen zijn.

Dé kunstcollectie van het Vaticaan bevindt zich echter nog iets verderop namelijk in het gigantische Vaticaanse musea waarin ook de Sixtijnse kapel gevestigd is. Dit museum heeft één van de prachtigste en meest vooraanstaande kunstcollecties ter wereld. Bekende werken zijn de Sixtijnse kapel met Het Laatste Oordeel van Michelangelo, de Stanzes van Raphael, De Laocoön-groep en de kaartengalerij. 

Kunst is echter overal in Rome goed vertegenwoordigd. Al wandelend door de stad kan je naast gezellige pleinen ook tal van schitterende gebouwen, monumenten en fonteinen ontdekken. De bekendste fontein is de Trevifontein. Gooi beslist eens een muntje over je schouder in deze fontein. Volgens de legende betekent dit immers dat je zeker zal terugkeren naar Rome!

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Rome?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Rome.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Rome (regio Roma Capitale)

Bezienswaardigheden in Rome

  • Engelenburcht
  • Temple of Antoninus an…
  • Via Borgognona
  • Teatro Argentina
  • Piscina delle Rose
  • Muro Torto
  • Bioparco
  • Colosseum
  • Giardino Zoologico
  • Auditorium Parco della…

Het weer in Rome

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...