Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Griekenland

Landen in Europa

Athene

Athene last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Athene

De Griekse hoofdstad katapulteert je zo terug naar de Klassieke Oudheid. Talloze monumenten en gebouwen geven de pracht van de Griekse geschiedenis weer.

De bekendste ruïne is zonder twijfel de Acropolis. Deze bestaat uit verscheidene delen. Het bekendste gebouw is het Parthenon. Deze tempel, gewijd aan de godin Pallas Athena, wordt gekenmerkt door zijn prachtige zuilen en zijn adembenemend uitzicht over de stad. Daarnaast vindt je er ook het Dionysos amfitheater terug dat plaats kan bieden aan ruim 17 000 toeschouwers. Het Propylaea is de indrukwekkende tempel van Athena Nike. Ook het oude gerechtsgebouw (Arios Pagos) en het Erechtheion met zijn wereldbekende Kariatidenhal, zijn het bezoeken waard. In het Akropolis museum kan je een schat aan voorwerpen uit de Klassieke Oudheid ontdekken.

In de oude binnenstad vindt je het Agora. Deze oude marktplaats was ooit het zakelijk en burgerlijk centrum van Athene. Het Agora Museum kan je terugvinden in het gerestaureerde Stoa van Attalos. Andere bezienswaardigheden zijn de tempel van Zeus, de academie, de universiteit en de bibiotheek van Athene en de toren van de wind.

Wie Athene zegt, zegt natuurlijk ook de Olympische Spelen. Om je volledig onder te dompelen in de rijke geschiedenis van dit sportevenement, moet je gegarandeerd het Panathinaiko stadion bezichtigen. In dit eeuwenoude stenen atletiekstadion vonden immers de eerste moderne Olympische Spelen van 1896 plaats.

Naast een historische stad, is Athene ook een moderne wereldstad. Het Syntagma is het hart van het hedendaagse Athene. Hier kan je een kijkje nemen in het Griekse Parlement en het graf van de onbekende soldaat. In de wijken Kiffisia, Kolonaki en Ermou zijn een lust voor elk shoppersoog! Gezelligheid troef in de kleine straatjes van de Plaka-wijk met zijn cafeetjes en restaurants. Uiteraard staat de Griekse keuken hier centraal maar ook andere culinaire specialiteiten komen aan bod. Niets zo zalig als genieten van een lekker glaasje ouzo bij de ondergaande zon.

Liefhebbers van zon, zee en strand zullen zeker hun gading vinden in de Griekse hoofdstad. Athene staat bekend omwille van zijn goudgele stranden en zijn warme klimaat.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Athene?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Athene.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Athene (regio Dimos Athens)

Bezienswaardigheden in Athene

  • Philopapposdenkmal
  • Areopagus
  • Old Temple of Athena
  • Erechtheion
  • Olympieion
  • Temple of Athena Nike
  • Parthenon
  • Lyceum
  • Stoá tou Evménous
  • Akadimia Platonos

Het weer in Athene

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...