Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Duitsland

Landen in Europa

Berlijn

Berlijn last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Berlijn

Het huidendaagse Berlijn is een hippe, moderne stad die heel wat in petto heeft. Het oude Oost en West Berlijn kan je vandaag herenigt zien in één unieke stad. Dit zorgt voor een groot aanbod aan historische en culturele pareltjes.

In Berlijn zijn nog tal van interessante musea en monumenten terug te vinden die doen terugdenken aan de moeilijk periode van de stad. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog, werd Duitsland in vieren gedeeld: een Russisch, een Amerikaans, een Frans en een Brits gedeelte.  Berlijn viel middenin het Russische gedeelte en werd zo al snel het middelpunt van de Koude Oorlog. Tijdens deze oorlog, trokken de Russen een scheidingslijn tussen Oost Berlijn (het Russische communistische gedeelte) en West Berlijn (het deel van de geallieerden) om zo de vluchtelingenstroom van Oost naar West Berlijn tegen te houden.

Vandaag kan je in Berlijn nog tal van interessante musea en monumenten bezoeken die doen herinneren aan deze moeilijke periode. De Brandenburger Tor is het kenmerk bij uitstek van de Duitse hoofdstad. Deze stadspoort maakte ooit deel uit van de scheidingslijn tussen Oost- en West Berlijn en staat vandaag symbool voor hereniging. Wie zich volledig wil verdiepen in dit deel van de Duitse geschiedenis, brengt best een bezoek aan de Holocaust Memorial en het Joodse Museum.

Een ander bekende bezienswaardigheid is het Duitse parlementsgebouw, De Reichstag, getypeert door zijn prachtige glazen koepel. Vanop het dakterras bevindt zich een indrukwekkend dakterras waar je ook heerlijk kan eten. Het Schloss Charlottenburg, het mooie koninklijke paleis in rococostijl was ooit een zomerverblijf gebouwd voor Sophie-Charlotte. Vandaag worden er vooral ontvangsten gehouden.

Shoppers zullen zich zeker niet vervelen in Berlijn. De stad is volop bezig om zich te profileren als een waar winkelparadijs. De Kurfürstendamm is de shoppingplek bij uitstek. Een andere place to be is het Kaufhaus des Westens, het op Harrods na grootste warenhuis van Europa. De bekendste winkelstraat in het westelijke gedeelte is de Tauentzienstraße, in het oostelijke gedeelte is dit de Friedrichstraße.

Ook Bourgondiërs zullen zich volledig thuisvoelen in de Duitse hoofdstad. In Berlijn kan je de typische Duitse keuken terugvinden gaande van Bratwurst tot  Berlijnse bollen. Uiteraard is er in de multiculturele stad ook voldoende ruimte voor wereldkeuken. De meeste restaurants en eethuizen zijn gesitueerd in de wijken Kreuzberg en Neuköln. Duitsers zijn naast grote eters ook bierliefhebbers. Dit kan je merken aan de hoevelheid cafeetjes die over de hele stad zijn verspreid.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Berlijn?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Berlijn.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Berlijn (regio Berlin)

Bezienswaardigheden in Berlijn

  • Zoologischer Garten Be…
  • Jungfernheide
  • Orangerie
  • Berlin Tegel Airport
  • Deutsches Theater
  • Sowjetisches Ehrenmal
  • Philharmonie
  • TU Berlin
  • Borsigturm
  • Schloss Tegel

Het weer in Berlijn

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...