Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Frankrijk

Landen in Europa

Rijsel

Rijsel last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Rijsel

Deze Franse cultuurstad was in 2004 de culturele hoofdstad van Europa en ligt tevens op een boogscheut van België. Rijsel kende verschillende culturele invloeden en dit vertaalt zich duidelijk in de architecturale rijkdom van de stad. De beste manier om Lille te leren kennen is de stad te voet door te trekken. Het centrum is vrij klein en bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Het oude gedeelte van de stad, Le Vieux Lille, bestaat uit smalle en kronkelende straatjes. Vooral de Rue des vieux murs en Rue au Peterinck zijn de moeite waard.

Het Palais des Beaux Arts in één van de meest gerenommeerde museums van Frankrijk. Je kan er onder andere meesterwerken bewonderen van Monet, Van Gogh en Rubens.  Andere schitterende gebouwen zijn de maisons Folie, de Cathédrale Notre Dame de la Treille, het Rihourpaleis. Verder is ook het Hospice Comtesse Museum een aanrader. Dit oude hospitaal werpt een blik op het zeventiende eeuwse leven. Bovendien is er nog La Vieille Bourse. Dit oude beursgebouw is misschien wel het prachtigste gebouw van de stad. Dit gebouw lijkt van de buitenkant één groot gebouw maar bestaat eigenlijk uit 24 kleine handelshuisjes.

Ook shopaholics kunnen zich uitleven in deze stad. De laatste designerkledij kan je op de kop tikken in het oude stadsgedeelte. In de hippe wijk Euralille kan je verschillende grote winkelketens terugvinden.

Rijsel biedt tevens ook een rijk cultureel nachtleven. Je kan een bezoek brengen aan de opera, het theater of de concertaal ‘Zénith’. Daarnaast heeft de stad ook een grote hoeveelheid kroegen en cafeetjes die de stad grotendeels te danken heeft aan zijn studenten.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Rijsel?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Rijsel.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Rijsel (regio Don)

Bezienswaardigheden in Rijsel

  • Lille - Marcq-en-Baroe…
  • Lille Airport

Het weer in Rijsel

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...