Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Frankrijk

Landen in Europa

Parijs

Parijs last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Parijs

Er zijn geen superlatieven genoeg om deze Franse hoofdstad te omschrijven. Parijs staat symbool voor een wereldstad, een historische stad, een romantische stad, maar bovenal een cultuurstad. Het is een stad die je minstens éénmaal in je leven moet beleefd hebben. Hoewel, het leuke aan Parijs is misschien wel dat de stad verslavend werkt. Elk bezoek laat een onvergetelijke indruk na maar geeft je tevens het gevoel dat er nog veel meer te ontdekken valt.

Parijs staat letterlijk vol bezienswaardigheden. De metro is de ideale manier om ze één voor één te ontdekken. Het Louvre is het walhalla voor elke kunstliefhebber. Hier kan je de crème de la crème van de kunst terugvinden. De bekendste meesterwerken zijn uiteraard Da Vinci’s Mona Lisa en de Venus van Milo.

Een andere trekpleister is Montmartre, deze Parijse heuvel staat vooral bekend omwille van Sacré-Coeur, de prachtige witte basiliek. Het uitzicht over Parijs van op Montmartre is adembenemend. De grote waaghalzen kunnen zelfs een kijkje nemen van op het dak van Sacré-Coeur. In Mortmartre kan je ook het Place du Tertre terugvinden. Dit gezellige pleintje staat bekend omwille van zijn kunstenaars. Het is echter zeer toeristisch en wie er graag blijft eten zal dan ook iets meer moeten neertellen.

Een trip naar Parijs zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoek aan de Eiffeltoren. Deze reus, ooit gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1889, is het symbool van Frankrijk en is het meest bezochte monument ter wereld. Je hoeft je niet op de toren te begeven om er van te kunnen genieten. Het park omtrent de Eiffeltoren is ideaal om de toren in alle glorie te aanschouwen.

Andere bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere Notre Dame, Palais Garnier, Moulin Rouge, Les Invalides en Hôtel de Ville (het stadhuis).

Parijs is het broeinest van haute couture. De winkels van onder andere Chanel en Louis Vuitton bevinden zich in de Marais of Saint-Germain-des-Près. Voor wie eerder op zoek is naar trendy winkeltjes, kan zich beter begeven naar de buurt van Centre Pompidou.

Om lekker te eten kan je best een bezoek brengen aan Quartier Latin. Deze buurt staat bekend omwille van zijn grote verscheidenheid aan restaurants.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Parijs?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Parijs.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Parijs (regio Paris)

Bezienswaardigheden in Parijs

  • Arênes de Lutèce
  • Château de Saint-Clou…
  • porte Saint-Victor
  • Fort d'Aubervilliers
  • Casino de Paris
  • Romainville Mediumwave…
  • Collège de France
  • Champs Elysees
  • La Conciergerie

Het weer in Parijs

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...