Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Frankrijk

Landen in Europa

Nice

Nice last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Nice

Nice wordt ook wel de parel van het Zuiden genoemd. De Franse Azurenstad heeft mooie stranden die ideaal zijn voor een leuke dag met het hele gezin. Nice is echter niet enkel populair omwille van haar milde temperaturen.

Ook het stadscentrum van Nice loont de moeite. In het oude stadsgedeelte kan je tal van gebouwen en monumenten in barokstijl ontdekken. Kunst staat centraal in Nice. De stad inspireerde onder andere Matisse en Chagall die hier elk hun eigen museum hebben. In de binnenstad kan je tevens allerlei kunstboetiekjes en kraampjes terugvinden.

Maar bovenal staat Nice bekend als een stad waar je kan genieten. Of je nu een salade niçoise, een socca, of een bouillabaisse verorbert, honger zul je er niet lijden. De keuken van Nice kan het best beschreven worden als een mediterrane keuken met Italiaanse invloeden. Dit laatste is niet abnormaal aangezien de stad slechts op een boogscheut ligt van Italië en Monaco. De beste restaurantjes van Nice zijn terug te vinden aan de haven.

Dé ideale manier om een dag in Nice af te sluiten is met een wandeling op de promenade des Anglais. Deze boulevard van 7km lang, loopt langs de kust en is ideaal voor gezellige wandelingen bij een ondergaande zon.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Nice?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Nice.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Nice (regio Tende)

Bezienswaardigheden in Nice

  • Vallon des Vaux
  • Nice Côte d'Azur Inte…
  • Rade de Beaulieu
  • Anse de la Scaletta
  • Baie des Anges
  • Baie de Beaulieu

Het weer in Nice

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...