Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Frankrijk

Landen in Europa

Bordeaux

Bordeaux last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Bordeaux

Bordeaux wordt ook wel ‘La Belle Endormie’ genoemd, de schone slaapster. Deze naam dankt de Franse stad aan zijn weelderige architectuur die het overhoudt aan zijn rijke geschiedenis en het rustige stadsleven dat het vandaag biedt.

De oude binnenstad van Bordeaux maakt sinds 2007 deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het zijn vooral de kathedraal Saint Jean en het Palais Rohan die dit centrum zijn unieke toets meegeven. Verderop kan je ook de middeleeuwse wijk Saint-Pierre terugvinden. Deze wijk is geliefd omwille van zijn gezellige pleintjes en straatjes.

Levensgenieters zullen zich volledig thuisvoelen in de Franse wijnstad. Een wijndegustatie op een traditionele wijngaard is de ideale manier om te leven zoals God in Frankrijk. In de omgeving van Bordeaux kan je diverse oudere wijngaarden terugvinden, één voor één aanraders. Je hoeft je echter niet buiten Bordeaux te begeven om te genieten. De binnenstad van Bordeaux biedt voldoende mogelijkheden om lekker te smullen.

Winkelliefhebbers kunnen terecht in de Rue Ste Catherine, gelegen in de oude binnenstad. Voor wie eerder op zoek is naar de exclusieve boetieken, is een bezoek aan de wijk rondom het stadhuis een tip.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Bordeaux?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Bordeaux.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Bordeaux (regio Yvrac)

Bezienswaardigheden in Bordeaux

  • Bouliac TV Mast
  • University of Bordeaux…
  • Montesquieu University…

Het weer in Bordeaux

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...