Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Duitsland

Landen in Europa

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Frankfurt am Main

Frankfurt am Main (verouderd Nederlands: Frankfort aan de Main, veelal afgekort tot Frankfurt) is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de vijfde stad van Duitsland. De stad ligt aan de oevers van de Main en telt 687.775 inwoners. De agglomeratie Frankfurt/Rhein-Main, waar Frankfurt het centrum van vormt en waar verder onder andere Mainz, Wiesbaden en Offenbach toe behoren, telt meer dan 5,5 miljoen inwoners.

De stad werd voor het eerst vermeld als Frankonovurd aan het eind van de achtste eeuw. In de eeuwen daarna groeide de stad en in de hoge middeleeuwen verkreeg Frankfurt de status van vrije rijksstad. In de Vrije Stad Frankfurt werden gedurende enige eeuwen de keizers van het Heilige Roomse Rijk gekozen en later ook gekroond. In de 19e eeuw was de stad de Zetel van de Duitse Bond en de locatie van de Frankfurter Parlement, het eerste vrij gekozen Duitse parlement.

Tegenwoordig is Frankfurt een Europese metropool. De stad heeft vrijwel alle kenmerken van een wereldstad. De stad is het voornaamste financiële centrum van Duitsland: de Deutsche Bundesbank en de Duitse beurs zijn er gevestigd, evenals de hoofdkantoren van verscheidene grote banken. Frankfurt staat daarnaast bekend als beurzenstad dankzij onder meer de Frankfurter Buchmesse, de jaarlijkse internationale uitgeversbeurs. Als Zetel van de Europese Centrale Bank speelt de stad bovendien een grote rol in de Europese economie. Door de centrale ligging, het internationale vliegveld, het snelwegenknooppunt Frankfurter Kreuz en het treinstation is de stad ook een belangrijk verkeersknooppunt binnen Duitsland en Europa.

Kenmerkend voor Frankfurt is het moderne stadsbeeld: Frankfurt is een van de weinige Europese steden die worden gedomineerd door hoge wolkenkrabbers. Hierom wordt de stad ook wel Mainhattan genoemd.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Frankfurt am Main?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Frankfurt am Main.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Frankfurt am Main (regio Frankfurt am Main)

Bezienswaardigheden in Frankfurt am Main

  • Zoo Frankfurt
  • Fachhochschule Frankfu…
  • Nordweststadt
  • Frankfurter Stadtwald
  • Bethmannpark
  • MyZeil
  • Luchthaven Frankfurt a…
  • Alte Oper Frankfurt
  • Oberwald
  • Forst Dreieich

Het weer in Frankfurt am Main

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...