Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Tsjechië

Landen in Europa

Praag

Praag last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Praag

De gouden stad weet hoe het tot de verbeelding moet spreken. Deze charmante Tsjechische hoofdstad heeft naast zijn prachtige ligging aan de rivier de Moldau, nog veel meer in petto.

De Oude Stad van Praag is in één woord prachtig. Je kan er de combinatie van verschillende architecturale stijlen en invloeden bewonderen: gotiek, barok, art nouveau het komt allemaal aan bod. Het centrum maakt sinds 1992 ook deel uit van het Werelderfgoed van UNESCO. In het hart van Praag vindt je het Oudestadsplein met het astronomisch uurwerk. Via de Karelsbrug kan je makkelijk van De Oude Stad wandelen naar Mala Strana. Deze modernere wijk herbergt tal van sprookjesachtige paleizen.

In Praag kan je ook veel ontdekken over zijn beroemde inwoner: Franz Kafka. Het geboortehuis van deze Praagse schrijver en dichter, kan je terugvinden in de joodse wijk namelijk Josefov. Bovendien kan je in Josefov ook een oude joodse begraafplaats terugvinden. Ook het christendom is in Praag goed vertegenwoordigd met prachtige kerken zoals de Sint-Vituskathedraal en de romaanse Sint-Jorisbasiliek. Op het eerder vernoemde Oudestadsplein kan je de Tynkerk en de Sint-Nicolaaskerk in barokstijl bewonderen.

Met het Nationaal Museum aan het Wenveslausplein, kan Praag alvast veel kunstliefhebbers bekoren. Wie eerder een bewonderaar is van moderne kunst moet beslist eens binnenstappen bij het Museum Kampa.Verder speelt ook theater een belangrijke rol in deze Tsjechische hoofdstad. Het Nationaal Theater is het bekendste theater van Praag. Verder zijn ook de Staatsopera Praag, het concertgebouw Rudolfinum en het Zwarte Theater het vernoemen waard.

Wie al deze cultuur met een dagje shoppen wil combineren, bevindt zich best naar het Wenceslasplein. In deze buurt kan je tevens twee grote winkelcentra terugvinden.  Om lekker te eten kan je zowat overal in Praag terecht. Naast de typische Tsjechische keuken kan je er allerlei keukens terugvinden. Met een groot aantal aan bars en cafeetjes zal je je ook ‘s avonds niet vervelen in Praag.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Praag?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Praag.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Praag (regio Hlavní mesto Praha)

Bezienswaardigheden in Praag

  • Krčský les
  • Práče
  • Lennon Wall
  • Palác Kinských
  • Parlament České repu…
  • Prague Zoo
  • Indonéská džungle
  • Národní památník V…
  • St. Wenceslas statue
  • Letohrádek Hvězda

Het weer in Praag

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...