Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Chili

Landen in Zuid-Amerika

Santiago

Santiago last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Santiago

Santiago (Spaans: Santiago de Chile) is de hoofdstad van Chili. Deze stad ligt op 522 m hoogte in de laagvlakte die zich uitstrekt tussen het Chileense kustgebergte en de Andes. In 2002 telde de eigenlijke stad en gemeente (de commune Santiago Centro) 200.792 inwoners (10e van het land), haar stedelijk gebied (areá urbana) 5.428.590 inwoners en haar metropolitair gebied (Región Metropolitana) 7.003.122 inwoners, waarmee ongeveer 40% van de bevolking van Chili in en rondom de hoofdstad woont.

Santiago is gesticht door Pedro de Valdivia op 12 februari 1541 met de naam Santiago de Nueva Extremadura. Valdivia koos voor de locatie van Santiago vanwege het klimaat en het gemak waarmee de stad kon worden verdedigd. Dit verdedigingsvoordeel ontstond doordat de rivier Mapocho in tweeën splitst en verder stroomafwaarts weer samenkomt, zodat er een soort eiland aanwezig is.

Het klimaat is mediterraan. Hete droge zomers (november tot maart) met temperaturen tot 35 °C. De winters (juni tot augustus) zijn zacht met maxima rond 15 °C.

In 1863 vond in de stad een grote ramp plaats, toen er brand uitbrak in de Iglesia de la Compañía. Circa 2.000 personen kwamen hierbij om het leven, zie het artikel: Brand in de Iglesia de la Compañía 1863.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Santiago?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Santiago.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Santiago (regio Santiago)

Bezienswaardigheden in Santiago

  • Aeropuerto Cerrillos
  • Los Cerrillos
  • Parque O'Higgins
  • Parque Quinta Normal
  • Parque metropolitano
  • Eulogio Sánchez Airpo…
  • Aeródromo Lo Castillo

Het weer in Santiago

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...