Snel navigeren naar last-minutes

Steden in Bulgarije

Landen in Europa

Sofia

Sofia last-minutes reizen en vakanties

Informatie over vakanties in Sofia

De hoofdstad van Bulgarije heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een populaire toeristische stad. Sofia is gelegen aan de rivier Iskar, aan de voet van het Vitosjagebergte. Dankzij de Iskar staat Sofia ook bekend voor haar thermische mineraalbronnen.

De gebouwen van Sofia bewijzen de woelige geschiedenis van de stad. Zo werd de stad aan verschillende invloeden blootgesteld: het Byzantijnse, het Slavisch-Bulgaarse, het Ottomaanse en het Russische bewind. Het zijn vooral de Turkse en Russische invloeden die vandaag de stad sieren.

Dé bezienswaardigheid van Sofia is de Alexander Nevski kathedraal. Deze werd gebouwd als een dankbetuiging van afhankelijkheid aan de Russische bevrijders in 1878. Een andere interessant religieus gebouw is de Boyana kerk, die deel uitmaakt van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast heeft de stad ook een groot aanbod aan musea zoals het Nationaal Historisch Museum.

Sofia heeft tevens een bruisend nachtleven. De stad herbergt tal van hippe nachtclubs en concertgebouwen, gezellige restaurantjes en mehani (traditionele Bulgaarse tavernes). Shoppen kan je vooral in de Vitosha Boulevard "Vitoshka" waar je de chiquere boetieken van de hoofdstad kan ontdekken.

Zoek je nog meer reis of vakantie informatie over Sofia?

Wikipedia bevat nog extra informatie over Sofia.

Ga naar Wikipedia

In de buurt van Sofia (regio Stolichna Obshtina)

Bezienswaardigheden in Sofia

  • Sofia Airport
  • TS.U.M
  • Ivan Vazov National Th…
  • Borisova Gradina TV To…
  • Vitosha Mountain TV To…
  • City Center Sofia
  • MOBEXPERT Bulgaria

Het weer in Sofia

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze last-minutes nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste reis promo’s.

Meer promoties ...